Hjemmesider med skjult ejerforhold

Hjemmesider med skjult ejerforhold – hvor ejeren skjuler sin identitet bag en service bosiddende i et eller andet obskurt land – er mest kendt fra sager med falske webshops der narre penge og kreditkort oplysninger fra folk. Nu er der så også kommet en hjemmeside (med skjult ejerforhold), der indsamler billeder af og personlige oplysninger om politibetjente i Task Force Pusherstreet i Danmark. For en god ordens skyld skal jeg gøre opmærksom på at jeg ikke er tilhænger af denne slags hjemmesider eller af politiets nogen gange voldelige og kritisable fremfærd på Christiania. Der skal to til at slås, som man siger – også på gaderne i København.

osteinfo-com-forside

Hvis du slår domænet osteinfo.com op (lookup) på ICANN WHOIS, så får du følgende resultat:

osteinfo-com-domain-lookup

Ejerne af domænet osteinfo.com gemmer sig bag firmaet Whois Privacy Corp. med følgende adresse: Ocean Centre, Montagu Foreshore, East Bay Street, Nassau.

whois-privacy-corp-forside

whois-privacy-corp-kort-adresse-oe

whois-privacy-corp-kort-adresse-gade

Jeg har skrevet til osteinfo.com-owner@customers.whoisprivacycorp.com for at høre om hvad deres bevæggrunde for at oprette hjemmesiden er. Det er jo ikke sikkert at de er de samme som politiet og pressen påstår. Jeg tror dog næppe de vil svare.

Opdatering: Hjemmesiden er nu blevet lukket af hosting firmaet (TV2 Nyheder).

osteinfo-com-lukket

Ifølge opslaget via ICANN WHOIS, så benytter hjemmesiden osteinfo.com to DNS, ns15.orangewebsite.com og ns16.orangewebsite.com. Orangewebsite er et islandsk hosting firma (Klapparstígur 7, 101 Reykjavík, Iceland) og formentlig dem som politiet har kontaktet vedrørende at få lukket hjemmesiden ned. Deres hosting service kan blandt andet betales i Bitcoin, som muliggøre at opretholde sin anonymitet.

Ifølge en traceroute til domænet osteinfo.com, så er hjemmesiden hostet hos Orangewebsite på Island:

traceroute-til-osteinfo-com

Uanset om man har sympati eller ej for bevæggrundende bag osteinfo.com, så har den ikke været en succes. Den har været en døgnflue med sin korte levetid på internettet. Derfor fatter jeg heller ikke at folkene bag ikke har oprettet den som en hjemmeside på Tor netværket (.onion) og bedt de besøgende tilgå den i fx Orfox (Tor Browser) via Orbot på en Android mobiltelefon.

Leave a Reply