Overførsel af filer – end to end krypteret

Hushfile.it er en internet services der er oprettet af og drevet af en nørd tilknyttet bl.a. Cryptohagen og miljøet af danske privatlivsnørder der arbejder for at vi alle kan have vores digitale såvel som analoge privatliv i fred.

Den fil du uploader bliver krypteret FØR den uploades fra DIN computer og bliver først dekrypteret når den ER downloadet PÅ modtagerens computer. Formidlingen af den krypterede fil mellem dig og modtageren sker ved hjælp af et unikt og komplekst link, som du fx kan sende i en krypteret mail – alternativt mellem to ProtonMails tilgået fra en Tails OS computer i BEGGE ender af kommunikationen. Windows og Mac er en sikkerhedsrisiko i sig selv, hvis du mener det alvorligt med at beskytte dit og den andens digitale privaliv.

Guide til hvordan du og modtageren af din fil bruger hushfile.it:

1. Åben hjemmesiden hushfile.it i din browser og klik på “Click to upload file”.

hushfile1

2. Find den fil du vil oploade, klik på den og klik dernæst “Open”.

hushfile2

3. Filen er nu 1) krypteret på din computer, og 2) uploadet til hushfile.it.

hushfile3

4. Højreklik på det lange link nederst på siden (i det grønne felt) og vælg dernæst “Copy Link Location”.

hushfile4

5. Det lange link du netop har kopieret indsætter du i din mail til modtageren af filen. I den anden ende af kommunikationen indsætter modtageren linket i sin browseres adresselinje og trykker Enter.

hushfile5

6. Modtageren skal nu gennemføre to trin: a) Klikke på “Get and decrypt” for først at downloade filen og dernæst dekrypterer den, og b) klikke på “Delete file” for at slette filen for evigt hos hushfile.it.

hushfile6

7. Klik på “Get and decrypt” og dernæst på “Download”.

hushfile7

8. Denne dialogboks kan være forskellig fra browser til browser, men essensen er at du som modtager skal vælge hvor filen skal gemmes på din computer. I min browser skal jeg klikke på “OK for at vælge at filen skal “Save File” og dernæst bliver den gemt i min “Downloads” mappe.

hushfile8

9. Klik på “Delete file”.

hushfile9

10. Og klik på “OK”.

hushfile10

11. Filen er nu slettet for evigt hos hushfile.it.

hushfile11

12. Slet den mail som linket er blevet formidlet med – både som afsender og modtager. Oprydning er det halve liv når man vil have et digitalt privatliv.

Leave a Reply