Jabber / XMP Chat via internettet eller Tor

Der findes en dansk Jabber / XMPP chat service, som både tilbyder at bruge en server på det almindelig internet og på Tor netværket. Hvis du er almindelig chat bruger som ikke har et specielt behov for at holde dig under den digitale radar, så er serveren på det almindelige internet kombineret med OTR (Off The Record plugin) nok. Men hvis du vil under den digitale radar, så serveren på Tor netværket at foretrække.

Jeg vil her kun gennemgår hvordan du opretter en chat konto med hhv. tilknytning til det almindelige internet og Tor netværket. Dernæst må du selv installere OTR plugin til Pidgin (Linux) og tilføje chat forbindelser samt verificere dem til OTR. Ved brug af andre Jabber klienter, så skal du indtaste de samme oplysning blot på en anden måde.

1. Start Pidgin og klik på “Add…” for at oprette og tilføje en chat konto.

pidgin1

2. Vælg XMPP som protokol og indtast ønsket (unikke) brugernavn, domain og adgangskode. Sæt flueben i “Remember password” og “Create this new a account an the server”, og klik så på “Add”.

pidgin4

3. Klik på fanen “Advanced”. I dette trin vælger du om du vil bruge serveren på det almindelig internet (Connect server: xmpp.dk) eller på Tor netværket (Connect server: mjfjbs3547exsy6r.onion). Hvis du vælger at bruge serveren på Tor netværket, så skal al din internettrafik på din computer gå gennem Tor netværket (fx som i Tails OS og VM med NetVM whonix i Qubes OS).

pidgin6

4. Hvis du vælger serveren på Tor netværket, så kommer denne dialogboks frem, hvor du skal skal klikke “Accept”.

pidgin17

5. Indtast brugernavn og adgangskode igen i denne dialogboks og klik på “OK”.

pidgin8

6. Din konto er oprettet og tilføjet til Pidgin. Klik på “Close”.

pidgin9

7. Sæt et flueben ved “Enabled” ud for din nye chat konto og klik på “Close”.

pidgin11

8. Installer plugin OTR (er allerede gjort i Tails OS) og aktiver det under Tools > Plugin (husk at oprette en krypteringsnøgle til din konto samme sted). Tilføj dernæst chat forbindelser under “Buddies” og verificer dem til OTR gensidigt.

pidgin13

Leave a Reply