Livline, hvis du mister forbindelsen …

employee-recognition-and-incentive-programs-to-increase-engagement-and-productivityHvis du af den ene eller den anden grund har brug for at holde dig under radaren, så er det rart at have en digital livline til dit netværk i tilfælde af at du mister din mail adresse eller din computer går i stykker. En måde som du med sikkerhed kan identificere dig over for dit netværk selv om du fx kontakter dem fra en ny – og for dem fremmmed – mail adresse.

Denne metode er enkel og består af tre ord eller navn, som kun du selv og den anden / de andre kender. Det drejer sig som “identificering”, “adgangskode” og “verificering”. Fx Amalie Sofie Hansen.

Når du giver dig til kende over for dit netværk igen, så skriver du en mail med “identificering” og “verificering” , hvor “verifiicering” er krypteret med “adgangskode”.

Fx med Amalie Sofie Hansen så sender du:

Amalie
HJTX3gAAAAOIg5h4K9zP54R7bTgAWIU+fdJBcO50IgXXD1VDX/uSncw/dsxDr6kTbV7ubegQzELr3J+ML02tvlOvhlKXSsYB+kx7aznJ0vK1fn/2TGubQYWqju5rWUNWJ8kwKVVgJihntZXs1WrOnf8+OicurVtcyaaUYuHlRg/ig6cigNdd9MzU5+QQAruRfnd+W7dVi4715/XHm/smj/OCjJJ5MTYJ9yPttf9Gt9QeykYhNC57Qz66TWUFTSqo1Mr4pryRwUF35NhGcvbhkHvCjpF4gQ==

Modtager genkender Amalie som identificering og ved nu at adgangskoden Sofie skal bruges til at dekryptere de 5 linjer krypteret tekst. Og når denne dekryptering sker, så er resultatet: Hansen

HJTX3gAAAAOIg5h4K9zP54R7bTgAWIU+fdJBcO50IgXXD1VDX/uSncw/dsxDr6kTbV7ubegQzELr3J+ML02tvlOvhlKXSsYB+kx7aznJ0vK1fn/2TGubQYWqju5rWUNWJ8kwKVVgJihntZXs1WrOnf8+OicurVtcyaaUYuHlRg/ig6cigNdd9MzU5+QQAruRfnd+W7dVi4715/XHm/smj/OCjJJ5MTYJ9yPttf9Gt9QeykYhNC57Qz66TWUFTSqo1Mr4pryRwUF35NhGcvbhkHvCjpF4gQ==

Dekrypteret med Sofie giver resultatet: Hansen.

Med denne metode bliver du og dit netværk gensidig verificeret at i er den i udgiver jer for at være. Hvordan du bruger den anvendte krypterings- og dekrypteringsmetode er udførligt beskrevet i dette blogindlæg: Online kryptering af mail tekst på farten.

twowaysIAV (Identificering, Adgangskode, Verificering) skal selvfølgelig gå begge veje og med forskellige tre ord (IAV).

Fx sender person A først IAV “Amalie Sofie Hansen” til person B og person B svarer dernæst tilbage med IAV “Anton Peter Jensen” til person A.

Med andre ord. Den der afsender et IAV identificere sig over for den anden.

Leave a Reply