Livet i en gråzone …

undergroundEfter at have hjulpet folk i nød med at beskytte deres privatliv i mere end to år, så er min status at det bære sin løn i sig selv og også har sin pris. Det er en fornøjelse og en løn i sig selv at hjælpe andre mennesker og se dem generobre deres privatliv fra fx en stalker.

Prisen er at jeg selv er blevet et mål. Direkte ved at jeg har været udsat for et eller flere hacker angreb. Der er ingen rygende pistol i den slags sager, så jeg kan intet bevise og ved ikke hvem der står bag … der er kun alle de forskellige mærkelige digitale hændelser som til sammen tyder på et angreb. Brødkrummer hist og her, intet brød og ingen bager. Indirekte ved at alle nye kontakter og henvendelser er en potentiel fælde eller en fare for mig selv og de mennesker jeg hjælper. Baggrundstjek i forskellige grader, vurdering af tillids- eller trusselsniveau og informationsafgrænsning er blevet en del af hverdagen. En nødvendig del af hverdagen ligesom at kigge sig til siderne før jeg går over en vej. Det er ikke en krig. Nærmere en krigszone med en masere af grå nuancer, hvor der drejer sig om at få livet til at fungere og give mening.

Leave a Reply