PROSAs privatlivskort – rekonfigurering

privatlivskort-forside

PROSAs privatlivskort fungerer som udgangspunkt som en klassisk DVD. Et Read Only lagermedie uden mulighed for at tilføje yderligere data. Fx et persistent volume som er en krypteret harddisk der kan knyttes til Tails OS. Dette skyldes produktionsmåden af kortet fra producentens side.

Hvis du åbner Disk Management i Windows, så vil du se at privatlivskortet (Disk 1) har samme størrelse (1.09 GB) som Tails OS DVD-image (CD-ROM 1).

1-kort-med-tails-os-iso-dvd

Hvis du kloner Tails OS fra et privatlivskort (1.09 GB) til et andet privatlivskort, så vil der på klon-kortet (Disk 1, 2.44 GB + 4.03 GB) være mulighed for at oprette et persistent volume, en krypteret harddisk, i den plads på klon-kortet (4.03 GB) som Tails OS ikke bruger.

6-kort-med-tails-os-img

Hvis du har to privatlivskort og ønsker at bruge klon metoden, så kan du hente min håndbog “Livet med en Tails computer” (link forneden) og benytter dig af “Sektion 2: Kloning af Tails OS fra DVD’en til USB nøglen”. Når du har klonet Tails OS fra det ene kort til det andet kort, så kan du tilbage-klone fra det andet kort til det første kort. Dermed får du som slutresultat to kort, hvor du kan oprette et persistent volume, en krypteret harddisk, ved at bruge “Sektion 3: Oprettelse og brug af en krypteret harddisk (persistent volume)” i min håndbog.

Med klon metoden vil begge kort komme til at indeholde Tails OS version 2.6 og du vil efter opstart af Tails OS blive tilbudt at opdatere til version 2.7, som er kommet siden kortet blev produceret (læs “Appendiks 4: Manuel og automatisk opdatering af Tails OS”).

Hvis du kun har et privatlivskort, så er det lidt mere besværligt. Du skal nemlig download et image (link forneden) og lægge dette image ned på dit privatlivskort med programmet Win32DiskImager (link til download side) fra en Windows PC.

1. a) Start Win32DiskImage, b) find “Image File” som du lige har downloadet herfra, c) vælg “Device” (i dette tilfælde drev D (Disk1) som svare til drev E (CD-ROM 1) i “Disk Management”) og d) klik “Write”.

2-win32diskimage

2. Klik “Yes”.

3-win32diskimage

3. Afvent at skrivning fædiggøres og klik så “OK”.

5-win32diskimage

4. Start din laptop op fra dit privatlivskort (med det nye image) og benyt evt. resten af min håndbog til at blive fortrolig med de grundlæggende funktioner og muligheder i Tails OS.

privatlivskort-bagside

Tip: Boot Key: Adgang til BIOS, Boot Menu etc. (boot fra privatlivskortet)

Leave a Reply