Fake Text Message … falske SMS’er

Et muligt forsvar mod en anklage om at have sendt SMS’er med trusler til en ekskæreste er at påstå at ekskæresten har brugt en app til at producere falske SMS’er med. Det kan nemt at lade sig gøre at producere en falsk SMS, men som vi skal se ligger djævlens fejl i detaljen, forsvarets detaljer … i hvert fald med den undersøgte app.

1. Messenger app er tom. Vi søger og installerer “Fake Text Message”.

2. Vi starter app’en “Fake Text Message” og indtaster et fake telefonnr., tid, dato og besked.

3. Vi trykker Ja til skifte fra “Messenger” til “Fake Text Message” … den falsk SMS afsendes … og Ja til skifte tilbage til “Messenger” igen (i princippet skiftes der mellem en ægte mobiltelefon til en faslk mobiltelefon og tilbage igen).

4. Når vi åbner “Messenger”, så ser vi at vi har modtaget den falske SMS. Den er med fed skrift som viser at den ulæst. Åbner vi den falske SMS, så ser den også troværdig ud.

5. Trykker vi længe på besked teksten og dernæst på info, så ligner den falske SMS også en ægte SMS.

6. Det er også muligt at svare på den falske SMS, så det ser endnu mere troværdig ud.

7. MEN – og der er et stort MEN med denne app i hvert fald – forsøger du  dig med endnu en falsk SMS, som om der foregår en dialog, så kokser det. Rækkefølgen af SMS’erne kokser. Falsk: 1. “Dø, bitch” > 2. “Dø, bitch” > 3. “Stop!”. Ægte: 1. “Dø, bitch” > 2. “Stop!” > 3. “Dø, bitch”.