Vejen ud af en cyberstalkers skygge er at bevæge sig ind i mørket … Dark Web

Dark Web, Deep Web eller hvad folk nu kalder Tor Netværket (opfundet af det amerikanske militær) indeholder meget, virkeligt grimt skidt* skabt og spredt af mennesker som er virkelig syge i roen, men Tor Netværket kan også yde en reel beskyttelse til mennesker der bliver forfulgt. Og nej, jeg mener ikke kun menneskerettighedsaktivister og folk fra en politisk opposition i lande med et diktaktur langt fra lilleput landet Danmark. Der er også mennesker inden for de “trygge” danske grænser, som bliver forfulgt. Fx mennesker der er ofre for cyberstalking – online overvågning og chikane.

Hvis du tænker “Gør politiet ikke noget for at beskytte dem?”, så er svaret desværre nej. I de fleste tilfælde gider politiet hverken lytte til disse ofre historie eller modtage en anmeldelse fra dem. Cyberstalking er med andre ord The Wild West uden en Sheriff.

Tak til Sheriff James Mosciski fra Arenac County Sheriff’s Department for at ville besøge dette blogindlæg med sit nydelige billede. Han ligner faktisk et menneske der tager sit ansvar alvorligt modsat de danske politikere (som ikke bevilliger ressourcer og efteruddannelse til politiet inden for IT kriminalitet) og det danske politi (med et mindset der stinker af inaktivitet). Det er med andre ord op til det enkelte offer for cyberstalking at forsvare sig selv mod sin stalker. Hvis politikerne siger at de vil “gøre noget” ved det, så har de det kun i munden – og kun for at se “handlekraftige” ud på din valgseddel næste gang du besøger stemmeboksen. Hvis du er naiv og tror på det de lover dig og os andre vælgere, så siger de hvad som helst “for dine blå øjnes skyld” for at få din stemme og dermed politisk magt.


Grunden til at cyberstalking er så nemt er at vores digitale liv bygger på et sygt mindset om at alt skal hænge sammen på alle platforme og være så nemt som muligt for os brugere uden besværlige valg. Vort digitale liv er designet til at være en kuvøse.

Vi bliver fodret intravenøst og puslet om “udefra” af dem der hovedløst har designet systemerne, så vi får “de bedste betingelser” for at leve vores sorgløse digitale liv. Gæt selv hvad der sker hvis nogen vil os noget ondt og har evnerne til – eller kender nogen der har – at angribe vores kuvøse. Fx en cyberstalker i forbindelse med en højkonflikt skilsmisse.

En morder tage et andet menneskes liv – fysisk (død krop på en båre). En cyberstalker tager også et andet menneskes liv – mentalt (“dødt” liv uden livsgnist). En cyberstalker ødelægger sit offers mentale sundhed, tillid til andre mennesker, sociale netværk og evne til at varetage et arbejde (destruktion af selvopholdelsesdriften). Får cyberstalkeren held i sit forehavende, så ender ofret som en zombie, en levende død, der vandrer rundt blandt os andre levende mennesker (som tit intet forstår af hvad der foregår, fordi det er en “fremmed realitet” for os). Der er ingen pistol, ingen kniv, ingen mærker efter kvælertag på halsen og ingen død krop, men ofrets liv er “dødt”, uden livsgnist. Velkommen til en skræmmende, grim skygge virkeligheden, der sjælden kommer frem i offentlighedens lys. Ofret kan nemlig anklages og dømmes for injurie for at kalde sin stalker for stalker offentligt sålænge stalkeren ikke er dømt for stalking. Sige “hej” til stalkernes hygge § 267 i straffelove i den såkaldte danske retsstat.

Dette er en digitaliseret båre til ofre for cyberstalking i det gennem digitaliserede lilleput land, som score højt på indbyrdes tillid og som elsker hygge. Må jeg bede om en brækspand.


Det korte svar på et cyberstalking offers bønner om hjælp er at skille de digitale sager ad i “små kasser” og gå “all in” på Dark Web med super stærke adgangskoder til alt (128 tilfældige tegn, store/små bogstaver og tal). I denne sammenhæng er buddhisternes “alt er ét og forbundet” livsfarlig, da en cyberstalker netop benytter sig af usikre digitale forbindelser til at lykkes med deres stalking.

Som det første punkt på listen så skal udgangspunktet for et digitalt forsvar mod cyberstalking være i orden. Du kan installere 117 smarte ting på en Windows computer eller Mac, men det hjælper ikke en brik (falsk tryghed), hvis din cyberstalker kan hacke Windows OS eller Mac OS. Billedlig talt så hjælper det ikke at have et super sikkert hus (117 smarte ting), hvis det bliver opslugt af et jordhul (hacking af Windows OS eller Mac OS). Kæden er og bliver ikke stærkere end det svageste led.

Du er nød til at bevæge dig ud af din komfortzone med din Windows computer eller Mac, og skifte til en brugt (tidligere Windows) computer, som startes op fra en USB nøgle med Tails OS. Du kan downloade håndbogen “Livet med en Tails computer” i bunden af dette blogindlæg, som rummer alt hvad du har brug for, for at komme godt igang med Tails OS. På den korte bane bliver det nørdet, men på den lange bane bliver det en sand lettelse, når din cyberstalker bliver efterladt med en pakke tudekiks.

Operativ systemet Tails OS går kun på internettet gennem Tor Netværket (med mindre du tvinger det til andet, læs: idiot), som sikre din anonymitet (identiet) og beskytter dig mod at nogen finder ud af hvor du befiner dig (fysisk opholdssted).

Du trækker med andre ord stikket til den massive, digitale overvågning vi alle er udsat for og graver dig ned i et hobbit hul langt ude i en svensk skov … set fra internettets og din stalkers synsvinkel. Du bliver med andre ord usynlig online. Nyd den digitale fuldmåne – online – mens ingen på internettet ved hvem du er og hvor du er … med mindre du selv oplyser det eller begår fejl.

Ud fra denne sikre platform (USB nøgle med Tails OS) kan du så oprette en ny e-mail adresse hos ProtonMail og en ny Facebook profil. Begge dele gennem deres onion portal på Tor Netværket (.onion). Med en onion portal menes en hjemmeside på Tor Netværket, som kun kan tilgås og åbnes i Tor Browseren og ikke på det normale, usikre internet.

Facebook: facebookcorewwwi.onion ProtonMail: protonirockerxow.onion

Ved behov for SMS verificering (fx til ProtonMail eller Facebook) så husk at benytte et burner mobilnummer i en burner mobiltelefon (fx købt på et loppemarked) for at undgå linkability**.

Og hvis du har tabt tråden maks på nuværende tidspunkt, så søg hjælp hos en nørd. Der finde mange nørder ude i det danske land, som gerne vil hjælpe hvis de bliver spurgt. Om nogen så ved nørder hvad en cyberstalker er i stand til at gøre – eller de burde vide det.


* Skidt (på Dark Web): Omtales også som The Four Horsemen (terrorisme, pædofili, stoffer, ulovlig fildeling), fordi politikere og politiet bruger disse fire mantra til at skabe et ensidig negativt billede af Dark Web. Denne dæmonisering af Dark Web er og bliver spin, da Dark Web også er andet end det.

** Linkabilitiy: Det at flere person relaterede oplysninger  – fx databaser, internet services, webshop, betlingskort, rejsekort – kan linkes sammen og give et større billede af din færden og aktiviteter.