Aflæs fra hvilken IP adresse din stalker har åbnet din Facebook

Under “Hvor du er logget på” i Facebooks “Indstillinger” kan du aflæse fra hvilken offentlig IP adresse du selv eller en anden (fx din stalker) har åbnet din Facebook profil. Den offentlige IP adresse er den IP adresse som internetforbindelse har ud til verden, til internettet. Dvs. hvis det er et bibliotek med 100 bruger, så peger den offentlige IP adressen kun på bibliotekets internetforbindelse (som fordeles til 100 brugere), ikke på den specifikke bruger.

Når du forbindeler til dit WiFi hjemme, så får du en lokal IP adresse (fx startende med 192.68. … eller 10.0. …). Denne lokale IP adresse gælder kun lokalt for dit WiFi ligesom et lokalnr. i en virksomheds telefonsystem. Den offentlig IP adresse er dit WiFi, din internetforbindelses IP adresse ud til resten af internettet.

Hvis du åbner din browser og åbner siden minip.dk. så vil du få vist din nuværende offentlige IP adresse. I dette tilfælde er det en cafe der benytter en TDC internetforbindelse.

1. Klik på den lille, hvide ned-pil øverst til højre i din Facebook og vælg “Indstilliger” på listen over muligheder.

 

 

 

 

2. Klik på “Sikkerhed” øverst til venstre i “Indstillinger”.

3. Klik på “Hvor du er logget på”.

4. Hold musen hen over “Placering”. I dette tilfælde “Copenhagen, Denmark (Cirka)” og på den nævnte Cafes TDC offentlig IP adresse.