Noter under radaren: En notesblok på Tor Netværker og en computer uden historik

Hvis du i dit daglige arbejde – eller dine aktiviteter som NGO – ønsker at have en notesblok med vigtige informationer, som du af sikkerhedsgrunde ikke har på dig og ikke har på din computer, så er dette et bud på en løsning.

Hvis du bruger en computer med Tails OS (du kan downloade håndbog til Tails OS her) uden krypteret harddisk til at tilgå en ownCloud på Tor Netværket hos en samarbejdspartner, så vil du være “helt ren” som person og din computer vil ligeledes være “helt ren”. En computer med Tails OS uden krypteret harddisk vil hver gang starte op fra scratch uden historik og alle dine noter vil ligge i din ownCloud på Tor Netværket.

Når du starte din computer uden historik og logger på din ownCloud, så vil du have mulighed for at oprette en tekstnote:

Hvor du kan indtaste dine vigtige informationer:

Når du lukker din ownCloud og lukker din computer, så vil der ingen historik være som følge af de noter du har indtastet. Kun du som kender adressen på din ownCloud på Tor Netværket og dine log ind oplysninger (brugernavn og adgangskode) vil have mulighed for at tilgå dine noter. Selv hvis en anden får fat i adressen på din ownCloud, så er det umuligt at spore hvor den befinder sig i verden og hvem der hoster den.