Nedlukning af svindel hjemmeside … del 2

Læs først “Nedlukning af svindel hjemmeside … del 1“. Denne del handler om de andre domæner som svindleren i første del også ejer.

I første del fik jeg lukket svindel hjemmesiden ordre-485977.com ned i løbet af to dage med hjælp fra hosting firmaet One.com‘s abuse team (abuse@one.com).

Jan Boehm (måske en sand identitet, måske en falsk identitet) som ejer denne svindel hjemmeside ser dog ud til at eje yderligere 20 domæner. Det fandt jeg ud af på denne måde ved hjælp af domaintools.com:

1. Åbner domaintools og klikker på Whois øverst til højre.

2. Indtaster domænet ordre-485977.com og klikker på “Search”.

Hvis du ved hjælp af en traceroute efter nogle få jop har fundet frem til IP adressen hvor hjemmesiden hostes, så er der formentlig tale om privat hosting og der kan du så ved at indtast IP adresse i søgefelt få oplyst den anvendte ISP (internetleverandør) til den private hosting. Dernæst kan politiet med en dommerkendelse få oplyst hos denne ISP hvem der brugte denne IP adresse på det pågældende tidspunkt.

3. Gennemgår verificeringen af at jeg ikke er en robot, kun RoboCop.

4. I “Whois Record” får jeg oplyst at domænet ordre-485977.com er hostet hos hosting firmaet One.com. De har netop i går lukket siden ned.

5. Der står også at “Jan Boehm” formentlig har 20 andre domæner, hjemmesider.

6. Ved at klikke “Reverse Whois” ude til højre for “Registrant Org, så får jeg en liste over de 20 domænet. Dog kune starten og slutningen af domænet.

Desværre har “Jan Boehm” ikke registreret et dansk domæne (.dk). Hos DK Hostmaster (administrator af det danske TLD, Top Level Domain) skal ejeren nemlig verificerer sig grundigt hvilket ville have gjort det nemmere for dansk politi at finde “Jan Boehm”.