Del 3: Projekter til Raspberry Pi

Hvis du vil køre en webservice på din Raspberry Pi, så finder du her en guide til hvordan du installere MariaDB (SQL), PHP og Apache på Raspbian (Debian 9). Du kan enten køre en webserver lokalt på dit eget lokal netværk eller globalt ved hjælp af port forwarding ud til internettet.

Fx kan du køre en WordPress eller ownCloud installation på din webserver. Med GratisDNS kan du få dit domæne til at pege på din offentlige IP adresse og dermed din webserver (port forwading af port 80 ved HTTP og 443 ved HTTPS). Og med Let’s Encrypt kan du få dig et gratis SSL (TLS) certifikat og dermed få din hjemmeside til automatisk (ret din .htaccess) at åbne i krypteret forbindelse (HTTPS, port 443).


Det er også muligt at installere Kali (Linux med hacker tools) på Raspberry Pi version 2 og 3 med og uden TFT skærm. Efter installationen er brugernavnet root og adgangskoden toor (bør ændres efter installationen). Download images her.