Facebook side – sikkerhedsstruktur

Når du opretter en Facebook side, så er det fordi du har noget på hjertet – og i en sådan situation tænker de fleste ikke på sikkerhed. I digital tider hvor troldene får mere og mere magt på nettet, så er det nødvendig at opbygge en organisation bag en Facebook side, som sikre at den forblive onlien og at du har kontrol over siden. Fx findes der en en Facevook gruppe der hedder “Anmeld en rotte”, som masseanmelder folk, hvis indlæg de ikke kan lide, så deres profil blive lukket ned for en kortere eller længere periode. Hvis du er alene om at administrere din Facebook side og du bliver lukket ned pga. masseanmeldelser, så vil du miste kontrollen over din Facebook side og muligheden for at offentliggøre nyt indhold.

Denne organisation bag din Facebook side opretter du ved at bruge de forskellige roller på en Facebook side.

Grundlæggende så drejer sikkerhed på en Facebook side om at have to eller tre administratorer (Admin), som holder sig ude af offentligheden og kun varetager arbejdet med at tildele og fratage andre Facebook profiler de fem andre roller – Editor, Moderator, Advertiser, Analyst og Live Contributor. Mindst en af administratorerne (Admin) skal slet ikke kunne relateres til den sag som Facebook siden omhandler og skal heller ikke kunne relateres til andre administratorer eller rolle indehaver. Det kan fx være en backup profil oprettet til formålet, som kun deler kattevideoer og andet ufarligt.

For at opbygge din organisation af profiler med forskellige roller går du ind på Facebook side og klikker “Indstillinger” øverst til højre.

Under “Indstillinger” klikker du så “Sideroller” i venstre side og benytter “Tildel en ny siderolle”.

Under “Eksisterende sideroller” kan du med “Rediger” ændre den enkeltes rolle eller fjerne dem helt fra din organisation.