VPN: Dette indlæg skriver jeg fra Monaco

IPLocation.net fortæller mig at internettet tror jeg sider et sted i Monaco, måske på cafe med en god kop kaffe, og skriver dette blogindlæg. Det gør jeg bare ikke. Jeg sidder i Danmark og benytte en VPN. Al min datatrafik går gennem en krypteret tunnel herfra Danmark til min VPN leverandørs datacenter (Falco Networks) i Monaco og derfra ud på internettet. Derfor tror det samlede internet at jeg er i Monaco.Grunden til internettet – og dem der måtte forsøge at tracke mig – tror jeg sidder i Monaco og skriver dette blogindlæg er at internettet registrerer min offentlig IP adresse, som i dette tilfælde tilhører min VPN leverandørs datacenter i Monaco.

Nu har dirigeret min VPN til at benytte min VPN leverandørs datacenter i København i Danmark, så alle på internettet tror jeg sidder i Asergo Scandinavia ApS kantine og nyder en kop kaffe, mens jeg bruger deres WiFi og offentlig IP adresse. MEN Jeg sidder stadigvæk fysisk et andet sted i Danmark.

Der findes et større udvalg af VPN leverandører. Jeg har valgt at bruge ExpressVPN.com. De levere VPN klienter (program der forbinde til din VPN) til de mest brugte platforme (Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android). I mit tilfælde købte jeg et års abonnement til ExpressVPN og fik en abonnementskode som jeg kan bruge til tre enheder (laptop, tablet, mobiltelefon) samtidig.

Fordele: Du beskytter dig imod at hackere, din internetudbyder (ISP) og staten snager i din datatrafik til og fra internettet når du surfer. Og dit fysiske opholdssted afsløres ikke, fordi din offentlige IP adresse ikke afsløres (hvis du tager et selfie med Rundetårn i baggrunden, så kan selv en VPN dog ikke skjule hvor du er fysisk).

Ulempe: Når du streamer fx Netflix, så er du typisk nød til at slå din VPN fra, fordi streaming tjenesten tror du sidder i andet land og snyder dig ind over grænsen for at benytte deres tjeneste. Selv hvis du har et dansk Netflix abonnement, befinder dig i Danmark og benytter en VPN til et dansk datacenter (med dansk ofentlig IP adresse), så er du nød til at slå den fra.