Gem dine skærmbilleder andetsteds på din Mac end på Skrivebordet (standard)

Du kan på Mac tage skærmbilleder af udsnit af skærmen, et programvindue og hele skærmen. Du finder en guide her til hvordan du gør.

For at ændre hvor skærmbillederne som standard gemmes, så skal du skrive fire kommandoer i et terminal vindue. De to første for at finde den sti der skal bruges til den nye placering af skærmbillederne. De to næste for at ændre den sti der bruges nu.

1. Åben “Finder” og naviger til mappen “Programmer”. Dobbeltklik dernæst på mappen “Hjælpeprogrammer” for at åbne den. Det er den eneste mappe i “Programmer”, så den skulle være til at finde.

2. Dobbeltklik på “Terminal” i mappen “Hjælpeprogrammer”.

3. Dette er det terminal vindue, hvor du skal køre de fire kommandoer.

4. Indtast kommandoen pwd og tryk enter. Denne kommando oplyser dig stien til din brugermappe. I dette tilfælde er min sti /User/tbh.

5. Indtast kommandoen ls og tryk enter. Du får nu vist din brugermappes indhold. Fx mappen “Pictures” hvor jeg gerne vil placere mine skærmbilleder. Stien til der hvor jeg vil have mine skærmbilleder placeret er /User/tbh/Pictures.

6. Indtast kommandoen defaults write com.apple.screencapture location /User/tbh/Pictures og tryk enter. Du skal selvfølgelig ikke burge min sti /User/tbh/Pictures, men derimod din egen.

7. Indtast kommandoen killall SystemUIServer og tryk Enter. Denne kommando genstarter de processer der kører i baggrunden og dermed også muligheden for at tage skærmbilleder.

8. Luk terminal viduet. Nu skulle dine skærmbilleder gerne blive gemt med den sti du har valgt. I mit tilfælde bliver de nu gemt i mappen Pictures, /User/tbh/Pictures.