Brug af en Bitcoin Tumbler / Mixer

Når du sender Bitcoin fra din afsender adresse (konto i din pung) til en andens modtager adresse (konto i den andens pung), så kan denne transaktion spores ved hjælp af fx Bitcoin Block Explorer blot en tredjepart har den ene af de to adresser.

En tredjepart kan fx indtast din afsender adresse og få oplyst hvor mange Bitcoin du har overført til hvilken adresse. Dog er hverken din eller modtagerens adresse knyttet til dens ejers identitet (som fx en bankkonto er knyttet til ejerens CPR nr.).

Hvis en tredjepart ikke har adgang til din og den andens Bitcoin pung, så er der intet bevis for ejerskabet af de to adresser. Dog kan en systematisk overvågning af en adresses aktivitet (transaktioner) afdække et mønster.

For at udelukke denne spinkle mulighed for at spore en transaktion af Bitcoin, så kan du benytte en Bitcoin Tumbler / Mixer. Du kaster billedlig talt dine Bitcoin “ind i tørretumbleren” og hiver næsten det samme antal bitcoin “ud af tørretumbleren” igen. Dog nogle andre Bitcoin end dem du “smed ind tørretubleren”. Du “smider røde sokker ind” (fra din afsender adresse) og “hiver blå sokker ud” med næsten samme værdi (til modtagerens adresse). Dermed er forbindelsen mellem dig som afsenderen og modtageren brudt for en tredjepart der ønsker at overvåge jeres udvekslinger af Bitcoin. Grunden til at jeg skriver næsten sammen værdi er at en Bitcoin Tumbler / Mixer service typisk tager et gebyr.

Hvis du fx benytter BestMixer.io som Bitcoin Tumbler / Mixer, så bemærk at du den første gang får oplyst en BestMixer code.

Denne BestMixer code skal du så indtaste ved fremtidig brug af BestMixer.io, så du ikke får nogle af dine egne Bitcoin fra en tidligere transaktion sendt videre til modtager adressen i den nye transaktion.

Hvis du bruger din BestMixer code hver gang du gennemfører en Bitcoin transaktion på BestMixer.io, så kan du være sikker på at ingen af dine egne Bitcoin ender hos dine modtagere af Bitcoin.

1. Dette er min transaktion af Bitcoin fra min adresse (bc1q8…) hos Coinbase.com (med tilknyttet kreditkort) til den modtager adresse (3N2ze…) som jeg har fået oplyst fra BestMixer.io. Transaktion går fra mig, som afsender af Bitcoin, og ind i BestMixer.io’s “tørretumbler”.

Min afsender adresse fra Coinbase er:

Og modtager adressen hos BestMixer.io er:

2. Nu afventer jeg så at transaktionen går igennem “tørretumbleren”. Det er i realiteten to transaktioner. Fra mig til “tørretumbleren” og fra “tørretumbleren” til modtageren. I “tørretumbleren” bliver mine Bitcoin, så ombyttet med nogle andres Bitcoin (røde sokker med blå sokker).

Nederst på BestMixer.io transaktions side kan jeg løbende følge med i hvor langt min transaktion til BestMixer.io er kommet. Jeg behøver dog ikke at blive hængende på BestMixer.io for at transaktionen gennemføres.

Hvis du ønsker ekstra sikkerhed mht. din anonymitet, så benyt dig af BestMixer.io’s hjemmeside på Tor Netværket, bestmixer7o57mba.onion.

3. Dette er transaktion fra “tørretumbleren” til modtager adressen:

Fra “tørretumbleren” er adressen:

Og til modtager adressen (første adresse) og gebyr til BestMixer.io for deres service (anden adresse):

Som du kan se så er adressen “ind i tørretumbleren” (de røde sokker) og adressen “ud af tørretumbleren” (de blå sokker) forskellig, og de kan derfor ikke linkes til hinanden. Kæden mellem afsender og modtager er med andre ord brudt og de afsendte Bitcoin er alligevel på vej til modtageren.

Status på BestMixer.io (de overførte Bitcoin minus BestMixer.io’s service gebyr) er nu “payment sent”. Det er den første transaktion (afsender til BestMixer.io). Nu begynder så den anden transaktion (BestMixer.io til modtager).

Og efter et stykke tid lander de afsendte Bitcoin fx i modtagerens Electrum Bitcoin Wallet (pung). Electrum Bitcoin Wallet er standard software i fx Tails OS.


Hvilken af de følgende guides i anvender til jeres transaktion afhænger af hvem der tager initiativ til transaktion og dermed benytter en Tumbler / Mixer under transaktionen. Personlig foretrækker jeg den første, hvor det er modtageren der bruger en Tumbler / Mixer, da afsender kun får oplyst den midlertidig Bitcoin adresse (punkt 3 og 4) fra BestMixer.io og modtageren med URL’en (punkt 3) kan se om transaktionen er sat i gang. Når en transaktion er sat i gang kan den ikke trækkes tilbage.

Procedure for at modtage Bitcoin gennem en Bitcoin Tumbler / Mixer

1. Åben BestMixer.io adresse på Tor Netværket: bestmixer7o57mba.onion

2. Indtast din BestMixer code (oplyst ved din første overførsel gennem BestMixer.io) og din egen Bitcoin modtager adresse (fra din Bitcon pung).

3. Gå igennem BestMixer.io trin indtil du får oplyst den Bitcoin adresse som afsenderen skal benytte sig af. Kopier denne adresse. Gem BestMixer.io sidens URL hvis du vil følge med i hvordan transaktionen skrider frem (den første del af den dobbelte transaktion).

4. Send adressen til afsenderen. Fx ved hjælp af Jabber / XMPP + OTR eller som en mail mellem to ProtonMail (husk at mailens emnefelt ikke krypteres).

5. Afsenderen af Bitcoin benytter den tilsendte Bitcoin adresse, som modtager adresse for sine Bitcoin.

6. Efter nogle timer vil du modtage de afsendte Bitcoin. Der er tale om to transaktioner, afsender > BestMixer.io og BestMixer.io > modtager. Med URL’en fra punkt 3 kan du se om afsender har sendt sine Bitcoin afsted og om hvor langt den første transaktion (afsender > BestMixer.io) er kommet.

Procedure for at afsende Bitcoin gennem en Bitcoin Tumbler / Mixer

1. Åben BestMixer.io adresse på Tor Netværket: bestmixer7o57mba.onion

2. Indtast din BestMixer code (oplyst ved din første overførsel gennem BestMixer.io) og modtagerens Bitcoin adresse (fra modtagerens Bitcon pung).

3. Gå igennem BestMixer.io trin indtil du får oplyst den Bitcoin adresse som du skal sende dine Bitcoin til. Kopier denne adresse og benyt den i din Bitcoin pung til at afsende dine Bitcoin. Gem BestMixer.io sidens URL hvis du vil følge med i hvordan transaktionen skrider frem (den første del af den dobbelte transaktion).

4. Efter nogle timer vil motageren modtage dine afsendte Bitcoin fra BestMixer.io.


En anden Bitcoin Mixer som jeg har fundet på Tor Netværket er BitCloak, bitcloak43blmhmn.onion. Den har jeg dog ikke testet, så test den før du bruger den med et mindre beløb i Bitcoin.