Del 2: Remote Desktop til Raspberry Pi

Med Remote Desketop kan du fjernstyre din Raspberry Pi i et vindue på din computer. Det betyder at du kun behøver en skærm, et tastatur og en mus til selve installationen og opsætningen af din Rasberry Pi som vi gennemgik i del 1. Derefter kan du tilslutte din Raspberry Pi til netværk med kabel og strøm, og arbejde med den på din computer i et vindue.

Continue reading Del 2: Remote Desktop til Raspberry Pi

Del 1: Installer Raspbian på Raspberry Pi

Raspberry Pi er en single board. En computer på kun et print (board). Den viste Raspberry Pi er en version 1 af den lille, billige computer. På en version 1 kan du køre Raspbian (en til hardware modificeret version af Linux Debian). Desktop (skrivebord med startmenu) versionen kræver et 8 GB SD kort, mens Lite (terminal) versionen kan køre på et 4 GB SD kort.

Continue reading Del 1: Installer Raspbian på Raspberry Pi

Hvordan bruger du et SecureDrop?

Et SecureDrop er anonym platform på Tor Netværket, som du kilde kan bruge til at levere materiale anonymt til en journalist på et nyhedsmedie. Ingen kan – heller ikke journalisten – sporer hvem du er og hvor du befinder dig, når du bruger nyhedsmediets SecureDrop. Det betyder at hvis fx politiet møder op med en dommerkendelse i det pågældende mediehus, hvor journalisten arbejder, så kan de ikke oplyse hvem du og hvor du befinder dig, fordi de reelt ikke ved det. Det beskytter dig dog ikke mod at du i det du skriver til journalisten og de dokumenter du uploader afsløre hvem du er. Hvis du ønsker rådgivning om hvordan du undgår den slags læk af din identitet, så kontakt whistleblower organisationen Veron. De har erfaring med at hjælp folk som dig.

Det første du skal gøre er at installere Tor Browseren på din Mac (guide) eller Windows computer (guide). Med Tor Browseren kan du surfe anonymt på internettet gennem Tor Netværket og du kan åbne et nyhedsmedies SecureDrop. Når du har installeret Tor Browseren på din computer, så åben dette blog indlæg igen og klik dig videre til guide i hvordan du bruge et SecureDrop her.

Hvis harddisk kryptering med brug af TPM chip kokser i Windows 10

Update 18-10-2017: Dette fiks afhjælpet kun tre til fire opstart af computeren. Dekrypter eventuelt harddisken indtil der kommer en opdatering fra Microsoft som løser problemet. Alternativt kan du gendanne Windwos tilbage til et gendannelsespunkt før version 1709.

Hvis din Windows 10 Pro efter kryptering af harddisken (typisk C:) med TPM beder om recovery key ved næste boot, så er der formentlig tale om en konflikt mellem TPM og Windows 10, version 1703. Gør følgende for at fikse fejlen:

1. Indtast recovery key og log ind som bruger med administrator rettigheder.

2.. Klik: Start > Windows System > (højreklik) Kommandoprompt > Mere > Kør som administrator

3. Kør kommandoen: manage-bde -protectors -disable c:

4. Genstart computeren og log ind på normal vis som bruger.

Hvis du benytter Windows 10 Pro, så krypter din harddisk med Bitlocker

I Windows 10 Pro (ikke Windows 7, 8, 8.1 og 10 Home) findes der en funktion til at kryptere din harddisk. Denne funktion kaldes Bitlocker. Hvis din computer har en TPM chip, så vil opstart og log ind som bruger blive præcis som før kryptering. Hvis den ikke har en TPM chip, så bliver opstarten todelt – først dekryptering af harddisk med en adgangskode, dernæst log ind som bruger.

Og NEJ, din normale adgangskode (uden kryptering af din harddisk) beskytter ikke din computer. Det tager ca. 5 minutter med  Trinity Rescue Kit at nulstille din adgangskode til blank (ingen adgangskode). Det holder kun din mor og far væk fra at tjekke din computer.

Sagen om Offensimentums (nu offen.dk) chikane af Karina – efterskrift

Lukningen af Facebook gruppen Offensimentum – og dernæst Offensimentum 2.0 og 3.0 – var kun lukning af en ramme. Indholdet i form af et empatiløst, grovkornet, afstumpet mindset eksisterer fortsat. Et mindset der nu – under et tyndt lag fernis af “nye regler” – udleves på de ledende medlemmers nye platform på offen.dk.

Chikanen af Karina ser ud til at være ved at ebbe ud, men det er efter min vurdering kun et spørgsmål om tid før deres chikane rammer et andet offer, eller andre ofre. Det vil først stoppe den dag de ledende medlemmer og deres medløbere bliver dømt for deres chikane, den dag retsstaten træder i karakter og rent faktisk beskytter borgerne mod chikane.

Ikke alt der skinner er af guld … heller ikke Oliver Bay fra Offensimentum

Oliver Bay har ellers efter balladen om Facebook gruppen Offensimentum angreb på Karina forsøgt på forskellige måder at være en god dreng der er blevet klogere, men det er en anden – og måske virkelig – Oliver Bay der skinner igennem i denne Facebook debat.

Oliver Bay er aktiv medlem af Offensimentum nu på deres platform på domænet offen.dk hostet af One.com.

Continue reading Ikke alt der skinner er af guld … heller ikke Oliver Bay fra Offensimentum