Hvis harddisk kryptering med brug af TPM chip kokser i Windows 10

Update 18-10-2017: Dette fiks afhjælpet kun tre til fire opstart af computeren. Dekrypter eventuelt harddisken indtil der kommer en opdatering fra Microsoft som løser problemet. Alternativt kan du gendanne Windwos tilbage til et gendannelsespunkt før version 1709.

Hvis din Windows 10 Pro efter kryptering af harddisken (typisk C:) med TPM beder om recovery key ved næste boot, så er der formentlig tale om en konflikt mellem TPM og Windows 10, version 1703. Gør følgende for at fikse fejlen:

1. Indtast recovery key og log ind som bruger med administrator rettigheder.

2.. Klik: Start > Windows System > (højreklik) Kommandoprompt > Mere > Kør som administrator

3. Kør kommandoen: manage-bde -protectors -disable c:

4. Genstart computeren og log ind på normal vis som bruger.

Hvis du benytter Windows 10 Pro, så krypter din harddisk med Bitlocker

I Windows 10 Pro (ikke Windows 7, 8, 8.1 og 10 Home) findes der en funktion til at kryptere din harddisk. Denne funktion kaldes Bitlocker. Hvis din computer har en TPM chip, så vil opstart og log ind som bruger blive præcis som før kryptering. Hvis den ikke har en TPM chip, så bliver opstarten todelt – først dekryptering af harddisk med en adgangskode, dernæst log ind som bruger.

Og NEJ, din normale adgangskode (uden kryptering af din harddisk) beskytter ikke din computer. Det tager ca. 5 minutter med  Trinity Rescue Kit at nulstille din adgangskode til blank (ingen adgangskode). Det holder kun din mor og far væk fra at tjekke din computer.

Sagen om Offensimentums (nu offen.dk) chikane af Karina – efterskrift

Lukningen af Facebook gruppen Offensimentum – og dernæst Offensimentum 2.0 og 3.0 – var kun lukning af en ramme. Indholdet i form af et empatiløst, grovkornet, afstumpet mindset eksisterer fortsat. Et mindset der nu – under et tyndt lag fernis af “nye regler” – udleves på de ledende medlemmers nye platform på offen.dk.

Chikanen af Karina ser ud til at være ved at ebbe ud, men det er efter min vurdering kun et spørgsmål om tid før deres chikane rammer et andet offer, eller andre ofre. Det vil først stoppe den dag de ledende medlemmer og deres medløbere bliver dømt for deres chikane, den dag retsstaten træder i karakter og rent faktisk beskytter borgerne mod chikane.

Ikke alt der skinner er af guld … heller ikke Oliver Bay fra Offensimentum

Oliver Bay har ellers efter balladen om Facebook gruppen Offensimentum angreb på Karina forsøgt på forskellige måder at være en god dreng der er blevet klogere, men det er en anden – og måske virkelig – Oliver Bay der skinner igennem i denne Facebook debat.

Oliver Bay er aktiv medlem af Offensimentum nu på deres platform på domænet offen.dk hostet af One.com.

Continue reading Ikke alt der skinner er af guld … heller ikke Oliver Bay fra Offensimentum

Hver Facebook profil har et unikt ID nr.

Hvis du fx ønsker at nedlægge din nuværende Facebook profil og du vil være sikker på at du får alle dine venner med til din nye profil, så kan du indsamle deres ID numre på den gamle profil og bruger dem til at finde dine venner på den nye. Dermed er du 100% sikker på at den ven du tilføjer på din nye profil er den samme som den ven du havde på den gamle profil.

Hvis du bliver stalket kraftigt på de sociale medier m.m., så kan du også bruge dette ID nummer til at verificere nye Facebook venner ved at udveksle det via app’en Signal (krypteret chat og telefoni).

Continue reading Hver Facebook profil har et unikt ID nr.

Hvad er en sølvpapirshat?

Antallet af sølvpapirshatte eksploderede efter Edward Snowdens afsløringer af NSA m.fl. massive masseovervågning af os alle sammen og er et skældsord opfundet af dem der nægter at indse problemerne ved den massive digitale krænkelse af vores privatliv der foregår hver dag. Hvis den blinde digitalisering af alt og alle var en religion, så ville sølvpapirshatte være denne religions vantro.

Offensimentum og adjunkten – Exit/Next

Det har været en ekstrem heftig uge (Hell Week på Navy Seal lingo) siden den omsiggribende balladen om Offensimentums angreb på Karina – personligt såvel som professionelt – startede efter at ledende medlemmer – og deres opland af medløbere – var blevet sure over Karinas kritiske artikel om deres forsøg på at kommercialisere af den nu lukkende Facebook gruppen Offensimentum med ca. 106.000 medlemmer.

Hvis du mangler en opdatering om hvad sagen dreje sig om, så læs denne artikel på DR.dk, den gennemgår kort og præcist sagen grundelementer og forløb: Digital troldehær chikanerer journalist efter kritisk artikel.

Continue reading Offensimentum og adjunkten – Exit/Next