Det trygge møde uden overvågning

caferetrokbhFor at et møde bliver trygt, så kræver det forberedelse. Specielt når det drejer sig om at lære at holde sig under den digitale radar. Det er ikke sikkert at du bliver overvåget digitalt eller fysisk, når du møder op til mødet, men du kan ikke være sikker. For at være sikker, så skal du forberede dig. Tænk 1970’erne. Ingen mobiltelefon, intet kreditkort, intet rejsekort og ingen parkeringsautomater. Hvis du rejer med offentlige transportmidler eller køre i bil, så “land” i lang gåafstand fra mødestedet og gå resten af vejen. Udskriv evt. et kort på papir, hvis du ikke er kendt i området.

made-in-19701970-vaerebro-skole-1972-1Hvis du har brug for at have din mobiltelefon med på farten, så sørg for at slukke den før du tager hjemmefra eller sluk den i det øjeblik du passere et sted med mange mennesker eller meget trafik. Myldretid er din bedste ven, når du vil gå under den digitale radar. Og oplys ikke dit fulde navn eller unødvendige personlige detaljer under mødet.

Hvis du stadig er i tvivl om at tænk 1970’erne er en vinder sag i denne sammenhæng, så download og se “DR2 Temalørdag: Du bliver overvåget”. Der er en seriøs fare for at blive paranoid af at se denne udsendelse, men det er kun en fase for på den anden side vil du være mere opmærksom på hvad du gør i din digitale dagligdagen.