Gå under radaren … nu bliver du passivt – eller aktivt – overvåget

on-radarNår du læser denne tekst på Matrix Educations hjemmeside på det normale internet (physical network), så bliver du overvåget. Hvis ingen sidder aktivt bag skærmen og kigger på din plet på skærmen, så sker det passivt – men det er stadig muligt at spole tilbage og se hvor netop du var hvornår. Informationerne er der et sted på internet og ofte samlet centralt beskyttet at ringe IT sikkerhed. Det er kun et spørgsmål om kompetencer – og viljen til bruge disse – om disse oplysninger bliver misbrugt. Og hvis du bliver overvåget eller forfulgt af en stalker, så kræver det kun en forbindelse, en vennetjeneste hos politiet, PET eller FE, eller en hacker der gør den slags for penge. Defor er det nu tid til at du installere Tor browseren og besøger Matrix Educations hjemmeside på Tor netværket (overlay network). På Tor netværket vil din surfing og digitale færden være anonym og dit fysiske opholdssted skjult for alle andre.

tor-browsertor-networkDu kan downloade Tor Browseren på Tor Project hjemmeside, som også udvikler og leverer software til Tor noderne på Tor netværket samt Tails OS. Når du har installeret Tor Browseren på din Windows, Mac eller Linux computer, så kan du åbne Matrix Educations Onion hjemmesiden  på Tor netværket på denne adresse hvpdeiaq4pu5s4gf.onion.

Guide til installation af Tor Browseren på en Windows computer og en Mac computer, som giver adgang til at surfe gennem Tor netværket på enten det almindelige internet (fx dr.dk) eller på selve Tor netværket (fx hvpdeiaq4pu5s4gf.onion).

Hvis du har brug for at gå fuldt og helt under den digitale radar, så download håndbogen Livet med en Tails computer. Håndbogen er en grundig og pædagogisk guide til hvordan du installerer og bruger Tails OS.