Hvad ved jeg om dig?

location-on-mapDen offentlige IP adresse på det WiFi eller det kabelnetværk du er tilsluttet lige nu er 3.84.186.122. Med den IP adresse vil politiet eller andre med lignende myndighed og ressourcer kunne finde din internet leverandøren og få oplyst hvilken internet kunde der bruger den. Din offentlig IP adresse er “aflæst” på min webserver og jeg kunne – hvis jeg ønskede det –  notere den i en logbog.

Du kan tjekke oplysningerne ved at åben Who is my ISP og få at vide hvad din nuværende IP adresse er og hvem din ISP (internet leverandør) er netop nu. IPLocation.net er en lignende service.

tor-networkNår du skifter til at surfe med Tor Browseren, der sender og modtager sin datatrafik gennem Tor netværket, så vil alle på internettet – maskiner såvel som mennesker – tro du er et helt andet sted på Jorden. Typisk uden for dit nuværende opholdsland. Din identitet og fysiske opholdssted vil være beskyttet, hvis du ikke skriver noget dum i fx en mail eller chat som afsløre dette.

Hvis du ønsker at få mere at viden om Tor Browseren og Tor netværket, så download denne håndbog og læs side 7 til 10. De tre sider giver også et indblik i hvad en hjemmeside på Tor netværket er og giver af fordele. Du kan fx finde og tilgå det sociale medie Facebook (https://facebookcorewwwi.onion) på Tor netværket og dermed oprette og have en fiktiv profil uden at du kan spores.