IT rådgivning til stalking og chikane udsatte via Signal

Rammen for IT rådgivning til stalking og chikane udsatte via Signal

IT rådgivningen gives KUN til det der drejer sig om den stalking og chikane du konkret udsættes for, IKKE til almindelige IT problemer. Til almindelige IT problemer må du selv søge hjælp til i dit netværk, hos dit arbejdes IT folk eller hos lokale IT virksomheder.

Signal er en sikker chat og telefoni tjeneste, hvor den lyd og tekst der går frem og tilbage mellem brugerneer krypteret, så tredjepart, fx en stalker, ikke kan lytte og læse med. Du og dit netværk får med andre ord et fortrolig rum hvor i kan tale og skrive sammen. Hvis du vil være ekstra sikker, så kan du sætte din mobiltelefon i flytilstand og dernæst slå kun WiFi til. Dermed vil al din datatrafik (tale og chat via Signal) gå via nettet via WiFi. Hvis fx du bruger et WiFi på en tilfældig cafe, så har din stalker ikke en chance for at forsøge noget som helst.


Med  den følgende guide kan du installere appen Signal og forbinde dig til mig på Signal, så jeg kan yde dig IT rådgivning vedrørende hvordan du som stalking og chikane udsat kan  beskytte dit digitale privatliv. Jeg kan rådgive dig om hvad du kan gøre, ikke nødvendigvis om hvordan du gør dette. Til at udføre mine råd i praksis må du søge hjælp til i dit netværk.

Denne guide er til en Android mobiltelefon (Play Store), men kan med lidt fleksibel tilretning også bruges til iPhone (App Store). Under installation af Signal på din mobiltelefon vil der også være en enkelt forskel mellem Android og iPhone, som jeg vil komme ind på når det er aktuelt.

1. Åben Play Store, søg efter “Signal” og tryk Install.

2. Godkendt de oplysninger på din telefon, som Signal ønsker adgang til.

3. Når download og installation af Signal er afsluttet, så tryk på “Open” for at starte oprettelsen af din Signal konto med dit telefonnummer som brugernavn (inklusiv din landekode foran, fx 45 87 65 43 21).

 

 

 

 

4. Tryk på feltet hvor dit telefonnummer skal stå, så tal tastaturet kommer frem, og indtast dit telefonnummer. Tryk dernæst “Registrer”.

Android mobiltelefon:

Når du trykker “Registrer”, så sker flere ting i hurtig rækkefølge. Du får vist en side i Signal med 2 x 3 tomme felter med plads til en kode, du modtager en SMS med denne 6 cifret kode og den modtagne kode indsætte automatisk. Før du ser dig om er din Signal konto automatisk verificeret.

iPhone:

Hvis du bruger en iPhone, hvor en app ikke har adgang til dine SMS’er, så skal du åbne SMS’en med den 6 cifre kode manuelt og ligeledes indtaste denne kode manuelt. Og dermed er din Signal konto så verificeret på din iPhone.

Den SMS du modtager med den 6 cifre kode til verificering af din Signal konto ser således ud uanset om du bruger en Android mobiltelefon (automatisk verificering) eller en iPhone (manuel verificering). Den verificering behøves kun gøres denne ene gang.

5. På en Android mobiltelefon får du dette valg. Hvis du trykker på beskeden, så kan du læse både de krypterede Signal chat beskeder og SMS i appe Signal. Trykker du derimod på krydset, så læser du de krypterede Signal chat beskeder i Signal og dine nomale, ukrypterede SMS’er i messenger appen. På en iPhone er Signal chat beskeder og SMS’er adskilt, da apps ikke har adgang til SMS’er.

6. Signal er nu klar til brug. For at kunne skriver sammen med mig via Signal, så skal du tilføje mig som kontakt i din mobiltelefons kontaktbog. Husk landekoden foran. Dvs. 0045 93 10 81 87.

Du vil efter kort tid kunne trykke på blyant nederst til højre i Signal, vælge mig som modtager og begynde en dialog med mig i en krypteret, sikker chat. Hvis andre i din kontaktbog også bruger Signal, så vil de også optræde som en kontakt mulighed.