IT rådgivning til stalking og chikane udsatte via Telegram

Rammen for IT rådgivning til stalking og chikane udsatte via Telegram

IT rådgivningen gives KUN til det der drejer sig om den stalking og chikane du konkret udsættes for, IKKE til almindelige IT problemer. Til almindelige IT problemer må du selv søge hjælp til i dit netværk, hos dit arbejdes IT folk eller hos lokale IT virksomheder.

Telegram på din mobiltelefon og computer

Telegram er en gratis chat tjeneste som kan bruges til chat mellem to eller flere chat brugere. Telegram installeres som udgangspunkt på din mobiltelefon og kan dernæst overføres til din computer også. Din konto oprettes med andre ord på din mobiltelefon og linkes dernæst til Telegram Desktop på din computer. Fordelen ved at bruge Telegram Desktop på din computer er at du kan lave noter på din cmputer, fx en tjekliste, under chatten. Og at du kan lukke din mobiltelefon ned. En middelmådig hacker kan nemlig lokalisere din mobiltelefon med en nøjagtighed på 100 meter.

De tre trin til at kontakte IT rådgivningen:
1) Intstaller Telegram på din mobiltelefon og opret en chat konto med dit mobilnummer som brugernavn.
2) Sæt din mobiltelefon i flytilstand med kun WiFi slået til, så den – og dermed du – ikke kan spores.
3) Installer Telegram på din computer og link Telegram Desktop til din chat konto på din mobiltelefon.

Det er også muligt at oprette Private Channel (med udvalgte, inviterede medlemmer) og Public Channel (som alle kan følge). Channels kan bruges til fx en støttegruppe (vælg Private Channel) eller fx en nyhedsgruppe (vælg Public Channel). IT rågivningen har en Public Channel, som du kan følge. Klik på kanalen, når du har søgt den frem, og klik “Join channel”. Der komme dog kun drypvis nyheder fra den kant.