K. Brug af DisposableVM til log på WiFi med godkendelsesside

En del WiFi kræver at brugeren åbner et browser vindue og godkender fx betingelserne for at bruge det specifikke WiFi. Et eksempel er Baresso‘s WiFi. Dette gøres bedst og mest sikkert i en browser i en midlertidig VM (DisposableVM, DispVM, DVM).

1. Vælg og forbind til det aktuelle WiFi.

2. Åben “DispVM: Firefox web browser” under “DisposableVM” i “Application Launcher Menu”.

3. DisposableVM starter op for første gang i denne omgang (opstart, brug, nedlukning af Qubes OS) og det tager lidt ekstra tid. I resten af denne omgang (indtil Qubes OS lukkes ned og startes op igen) vil DisposableVM være gemt i hukommelsen og starte hurtigere op.

4. Dette er “Firefox web browser” i DisposableVM. Hvis godkendelsessiden til WiFi ikke åbnes, så genindlæs den viste side fra Fedora. En genindlæsning af den aktuelle side provokere som regel WiFi systemet til at vise sin godkendelsesside.

5. Ifølge “Qubes VM Managaer” er “disp1” startet op. Næste gang du starter “Firefox web browser” op i denne omgang (fra hukommelsen) vil den hedde “disp2”, “disp3” etc.

6. Når vi lukker “Firefox web browser” fra DisposableVM ned, så forsvinder DisposableVM også fra Qubes VM Manager, da det er en midlertidig VM.