Nulstil din adgang til Facebook og smid din stalker ud

Nøgleordene for en “Alene hjemme”-adgang til din Facebook er 1) Adskillelse af dine internetaktiviteter, 2) En styg adgangskode til Facebook, 3) En burner mail som kun eksisterer i få dage og 4) En nulstilling af din adgang til Facebook. Og nej, du skal ikke have Facebook på din mobiltelefon. Den slags er der ikke plads til, hvis du vil have et privatliv. De snager i alt hvad du har af kontakter, billeder etc. på din mobiltelefon samt din nuværende fysiske position. Se standard tilladelser til Facbook appen til højre. INTET er helligt for Facebook … udover deres egen “privatliv til salg”-fortjeneste.

1) Adskillelse af internet aktivitet

De fleste elsker at alt hænger sammen. Det er direkte dumt, hvis du vil have et privatliv med stalkere og røvhuller i dit kølvand. De vandtætte skotter er vejen frem og til normal brug af en computer kan du gøre dette ved at bruge forskellige browsere til forskellige ting. Der findes fx Chrome, Firefox, Opera og Safari til både Windows computere og Mac. Har du fx IKKE installeret Firefox nu, så installer Firefox og brug den KUN til Facebook. Firefox gemmer dine adgangskoder i en lokal, krypteret nøglering uden internet adgang. Sæt en post-it på din computer med en oversigt over hvilke browsere du bruger til hvad, så den nye “skil tingene ad”-måde at bruge internettet på bliver kørt ind med hård hånd.

2) En styg adgangskode til Facebook

Adgangskoder der er nemme at huske og som genbruges fleres steder er noget fanden har skabt i vrede. Tag en bog du ikke skal bruge mere, riv en side ud, understreg 10 ord og brug dem som adgangkode (med eller uden mellemrum mellem ordene). Du kan evt. skrive Facebook oppe i hjørnet og gemme siden et for ALLE ANDRE hemmeligt sted. En bogside er nemlig ikke på internettet og kan derfor ikke hackes. Skift fx adgangskode hver 3. månede. Med en  bog med 100 sider vil du have til 25 år.

3) En burner mail

En burne mail er en midlertidig e-mail adresse som selvdestruere efter nogle få dage. Hvis du bruger en permanent e-mail adresse, så kan den bruges som bagdør til din Facebook. Fx kan du bruge slippery.email.

a) Åben slippery.email. Klik på “Hook me up” for at oprette en midlertidig e-mail adresse, som du kun kan modtage mail til. Fx en bekræftelse e-mail fra Facebook, hvor du skal klikke på et link.

b) Din burner mail hos Slippery.email er nu oprettet og klar til brug.

Dette er din midlertidig e-mail adresse (skifter fra gang til gang, fra besøg til besøg). Når du klikker på “Check for new messages” vil Slippery.email vise de mails der evt. er modtagt. Det er primitivt og det virker.

Den midlertidige e-mail boks kan kun åbnes med dette unikke link, som står i browserens adresselinje. En uge efter at mail boksen sidste er brugt vil den selvdestruere.

4) Nulstil din adgang til Facebook

For at lukke en stalker ude af din Facebook og spærre vedkommendes forsøg på at komme ind igen, så skal vi gennemføre følgende trin:

– Smid alle andre ud af din Facebook profil (alle andre browsere der er logget ind på andre computere) end lige netop dig i den browser du bruger lige netop nu.

– Skift din adgangkode og den e-mail adresse der er knyttet til din Facebook profil.

– Log dig selv ud af din Facebook profil i den browser du er logget ind med nu i din browser (dette log ind er sket med den gamle adgangskode).

– Log ind igen med din nye adgangskode (frisk start med ny mail adresse, ny adgangskode og i en browser der kun bruges til Facebook).

a) Klik på denne lille, hvid  ned-pil øverst til højre og vælg “Indstillinger”. Klik på “Sikkerhed” i venstre side.

b) Klik på “Hvor er du logget på”.

c) Klik på “Stop aktivitet” på alle computere under “Computer (x)” (nederst). “Nuværende session” er det log ind du er i gang med at bruge i din browser nu (øverst) og det beholder vi indtil videre.

I det viste eksempel er jeg logget ind i Firefox på min Linux computer (Øverst: “Nuværende session”) og er automatisk logget ind i Chrome på min Windows 10 computer på arbejdet (Nederst: “Computer (1)”).

d) Nu er kun du logget ind på din Facebook profil i den browser du har åben nu på computeren foran dig.

e) Skift til “Generel” i venstre side.

f) Skift din adgangskode under “Adgangskode” til din nye, stygge adgangskode.

g) Fjern din gamle mail og indsæt din burner mail i stedet for under “Kontakt”. Husk at bekræft din nye mail over for Facebook ved at klikke “Check for new messages” i Slippery.email.

h) Skift til “Sikkerhed” i venstre side.

i) Gå ind under “Hvor du er logget på” og klik på “Afslut al aktivitet”.

j) Luk din browser og genstart din computer. Åben dernæst din “Facebook”-browser og log på Facebook med din nye, stygge adgangskode.