Et forum for et team – chat og kanaler for to, flere eller alle medlemmer

Slack er et online forum der bruges af en specifikt inviteret gruppe af mennesker, som ønsker at arbejde sammen som en samlet gruppe og/eller på kryds og tværs i mindre grupper. Det specifikke Slack forum tilgås i din browser på din computer eller i en app på din mobiltelefon på adressen [forumnavn].slack.com. Fx er adressen på Matrix Educations Slack matrixedu.slack.com. og det er oprettet af Matrix Education som administrerer dette forum. Slack giver mulighed for at arbejde i et offentlig forum i teamet, hvor alle medlemmer kan læse med og bidrage, eller i et privat forum, hvor kun inviterede medlemmer kan læse med og bidrage. Derudover tilbyder Slack en mulighed for privat chat mellem to eller flere medlemmer.

Der hvor det starter for dig er – som i så mange andre fællesskaber – med en personlig invitation fra et andet medlem eller administrator. Du modtager en e-mail med en invitation, som giver dig mulighed for oprette dig som medlem og dermed blive en del af dette specifikke forum sammen med de øverige medlemmer. Invitationen er et link.


Åben invitationslinket i din browser. Som du kan se så er linket et stygt, langt og tilfældigt link, som andre ikke kan gætte. Som standard vil linket udløbet efter 30 dage.

Så er du klar til at oprette din medlemsprofil. Indtast din e-mail adresse og klik “Verify email”. Sørg for at du har adgang til den e-mil du vælger at bruge til din Slack profil.

Luk vinduet og tjek din e-mail. Du har nu modtaget en e-mail om verificering af din e-mail adrese samt de videre instruktioner for at oprette dig som medlem.

Åben den mail du modtager fra Slack og klik på “Confirm Email”.

Indtast dit fulde navn, det navn du ønsker bliver vist for andre medlemmer og din lange, stygge adgankode, gerne en adgangssætning bestående af flere ord.

Rul dernæst ned og klik på “Next”.

Godkend Slack fællesskabsregler ved at klikke på “I Agree”.

På dette trin i oprettelsen af din medlemsprofil kan du invitere andre til at blive medlem. Overvej dog først om det er okay i forhold til formålet med det forum du er ved at blive medlem af. Spørg evt. administrator til råd. De medlemmer du evt. inviterer vil dog kun få adgang til den offentlige del af forummet – ikke de private kanaler og chats – og administrator kan til enhver tid slette et evt. uønsket medlemmer, som du har inviteret ved en fejl.

Klik på “Skip the tutorial”.

Vælg øverst i den blå blok om du vil redigere indstillinger for notifikationer eller fjern blokken ved hjælp af krydset i højre side.

Hvis du vælger krydset, så får du lige en ekstra valgrundet.

Så er du online i dette Slack forum. Hver gang du logger på vil du lande i en standard kanal, som er offentlig og dermed kan læses af alle medlemmer. I dette tilfælde hedder kanalen #information. En kanal kan omhandle fx et emne eller et arrangement, og kan enten være offentlig, som fx #information, eller være en privat kanal, som kun du og udvalgte medlemmer kan se, åbne og kommunikere i.  Med plusset ud for “Channels” kan du oprette en offentlige kanal (med alle medlemmer) eller en privat kanal (med udvalgte medlemmer). Med plusset ud for “Direct Messages” kan du starte en privat chat med en eller flere andres medlemmer. Fx kan du skrive til Administrator med spørgsmål.

Nederst i det hvide felt finder du “skrive linjen”, hvor du med plusset i venstre side bl.a. kan uploade indhold og i højre side kan tilføje tags af personer med tegnet @ og smileys. Du kan også starte en dialog som en undertråd under et indlæg.


Der findes et klient program til både Windows, Mac og Linux, så du med denne klient kan åbne Slack direkte uden at benytte din browser. Der findes også Slack app til Android og iPhone.