HomeFire gode grunde til at investere i et godt skrivebord

Fire gode grunde til at investere i et godt skrivebord

Investere i skrivebord

Et skrivebord er et must i de fleste hjem. Det kan være, du har børn, der har brug for et sted, hvor det er lektierne, der er i fokus, eller også har du det selv bedst med at sidde hjemme med arbejdet.

Uanset hvad er det vigtigt, at skrivebordet bliver et sted, hvor det er arbejdet og koncentrationen, der er i fokus – og det skal derfor helst ikke være et bord, der er kombineret med et spisebord.

Samtidig skal skrivebordet opfordre til, at man sætter sig godt til rette ved arbejdspladsen, så man ikke i stedet sætter sig i sofaen eller på sengen med sin computer og dermed risikerer, at overspringshandlingerne kommer til at fylde for meget.

Der findes utallige forskellige skriveborde, store og små og i mange forskellige materialer. Herunder er der samlet et udvalg, så du kan få et overblik over, hvorfor det er en god idé at investere i et nyt skrivebord.

En god, ergonomisk korrekt arbejdsstilling

Når du sidder med dit arbejde, hvad enten det er lektier eller du arbejder hjemmefra, er det enormt vigtigt, at din ergonomiske stilling er korrekt. Du sidder formentlig ved bordet i mange timer, og derfor er det vigtigt, at det har en højde og en vinkel, der passer til dig.

Woodstock har designet et skrivebord i træ, der ikke fylder specielt meget. Derfor er der god plads til, at det enten kan stå i en studiebolig eller på kontoret i dit hjem. Det er lille og kompakt og har en praktisk lille skuffe, der kan trækkes ud, så du kan have enkelte dokumenter eller skriveredskaber liggende klar til brug. Skuffen er meget diskret og falder flot sammen med de andre samlinger, der er under bordet.

Er du mere til et bord i en mørkere træsort, kan du overveje, om dit skrivebord skal være lavet i valnøddetræ.

Secret-skrivebordet træder lidt uden for rammerne for det typiske skrivebord med sine smalle, runde ben, der peger en smule udad, og de to skuffer og en enkelt hylde, der er at finde under bordpladen.

Det simple skrivebord er slankt og elegant og virker derfor, trods den mørke farve, ikke til at fylde specielt meget i rummet. Samtidig er opbevaringspladsen god, og når computeren ikke skal bruges, kan den sagtens klappes sammen og lægges væk på hylden under bordpladen.

Et flot møbel der kan pryde alle hjem

Et skrivebord skal gerne være en pryd for øjet. Ligesom med alle andre møbler er det en vigtig del af dit hjem, og du skulle gerne kunne holde ud at se på det i mange år.

Et Hellerup retroskrivebord er et rigtig godt bud på et smukt skrivebord. Retromøbler er kommet meget frem gennem de seneste år, og derfor er netop dette skrivebord også enormt moderne.

Bordets simple, mørke bordplade kombineret med de små rum, der er indrettet bagerst på pladen, giver god mulighed for en stor skriveflade samt god opbevaringsplads til diverse små dippedutter og skriveredskaber.

Bordet er 120 x 60 cm, så størrelsesmæssigt kan det også passe ind i mange rum.

Alternativt kan du kigge på et hvidt skrivebord fra Mino. Det er en smule mindre end Hellerup-bordet, til gengæld er bordpladen ubrudt, og du får dermed en stor flade, du kan brede dig på.

Bordpladen og skufferne er i hvidlakeret MDF, mens grebene og benene er fremstillet i lys eg – her får du altså også et skrivebord, der virkelig ser godt ud til hjemmearbejdspladsen.

En arbejdsplads der indbyder til koncentreret arbejde

Der er ikke noget værre, end når man falder hen i overspringshandlinger og ikke får lavet de opgaver, man havde sat sig for. Derfor er det vigtigt med et skrivebord, der indbyder til koncentreret arbejde. Et Delta hjørneskrivebord hører bestemt ind under denne kategori.

Skrivebordet har en meget stor bordplade, så der både kan være plads til en stationær computer eller en bærbar samt bøger og en skrivebordslampe.

Under bordet er der skuffer, hvor du kan have god plads til alle de dokumenter, der er relevante i dit arbejde, ligesom der er en stor hylde, hvor du for eksempel kan få plads til en lille printer. På den måde kan du samle hele din hjemmearbejdsplads i ét bord og sikre dig, at du får lavet mest muligt i løbet af en arbejdsdag.

Bordet er beregnet til at stille i et hjørne, så selvom det kan virke stort, er pladsen udnyttet, så bordet fylder mindst muligt i rummet.

Et sted, der indbyder til kreativitet og nytænkning

Et skrivebord behøver ikke kun at indbyde til at arbejde med opgaver, du har en deadline på. Der må også godt være plads til, at du kan udfolde dig kreativt. Måske går du op i at tegne, eller også sætter du pris på at skrive lidt i dine notesbøger? Uanset hvad er det vigtigt med et skrivebord, der kan hjælpe den kreative proces på vej.

Jersey har designet et skrivebord i lys egetræsfinér med olierede egetræsben. Bordet er robust og holdbart, og bagerst i bordpladen kan der vippes et stykke op, så du har et rum i bordet. Her kan der være god plads til ledninger til en computer, eller du kan bruge rummet til at opbevare tuscher og blyanter i.

Desuden er der to store skuffer under bordet, hvor du kan have papir, tegneblokke eller dokumenter, du skal bruge til at ligge, så det er nemt at finde frem, uanset hvornår det skal bruges.