HomeSovemaske til ethvert behov

Sovemaske til ethvert behov

sovemaske til ethvert behov

At sove godt er ikke altid helt enkelt. For selvom du måske kan være nok så træt, når du går i seng, så er det aldrig sikkert, at du opnår den søvn, som du har behov for. Og derfor kan det også nogle gange være nødvendigt at tage nogle ekstra tricks i brug. Én ting, som muligvis vil kunne hjælpe dig, er en sovemaske. Sådan én kan faktisk bruges både i hverdagen og på rejser. Derfor kan du helt sikker også finde en billig sovemaske, der lever op til dine behov.

Brug en sovemaske i hverdagen

For det første så kan du bruge en sovemaske i hverdagen. Det kan være en god idé at prøve, hvis du oplever problemer med at falde i søvn, ellers hvis eksempelvis vågner tidligere, end du vil.

Lys spiller uden tvivl en stor rolle for søvnen. Og det er der en helt naturlig årsag til. For kroppen reagerer nemlig på lyset i forbindelse med døgnrytmen. Derfor vil lys også helt automatisk give dig mere energi og vække dig. Det er bare ikke smart, når du egentlig har brug for søvn.

Med en sovemaske sikrer du, at du ikke bliver forstyrret af lyset. Du kan lukke selv den mindste smule lys ude. Derfor kan du altså både gå tidligt i seng, stå sent op, tage en lur midt på dagen og selvfølgelig få en god nats søvn på de korte sommernætter.

Vælg den rette sovemaske

Hvis du skal bruge en sovemaske til hverdagen, så skal du selvfølgelig også finde en god én. Den skal først og fremmest være behagelig. Ellers kan du jo ikke sove godt med den hver nat. Nogle ting, du kan kigge efter, er:

  • Et blødt materiale såsom bomuld, silke eller satin
  • En strop der ikke strammer for meget om dit hoved
  • En god åbning omkring næsen for den bedste vejrtrækning

Gør rejsen nemmere med en sovemaske

Skal du ud på en længere rejse, så er en sovemaske også næsten helt uundværlig. For det er aldrig til at sige, hvor meget lys der kan komme i vejen for din søvn.

Især på fly kan du hurtigt komme til at opleve lys på nogle tidspunkter, som du ikke i er vant til i din egen tidszone. Så er det dejligt at kunne lukke lyset ude og narre kroppen til at tro, at det er aften.

Du kan dog også nemt komme ud for problemer på hotelværelser eller i ferieboliger med dårlige gardiner. Så gør dig selv den tjeneste at tage en sovemaske med på turen.

Overvej også andet sovetilbehør

Sovemasker er altså smarte. De kan nemlig hjælpe dig en hel del, når du skal sove godt. Men det er slet ikke den eneste form for tilbehør, der kan være en hjælp.

Du kan eksempelvis også overveje at få dig nogle gode ørepropper. Det kan også være en god idé, både når du er derhjemme og i særdeleshed også, når du skal rejse. For ligesom med lyset så er det heller aldrig til at sige, om det støjer. Og så er det bare en stor fordel at kunne lukke det ude.

Og til flyveturen vil du naturligvis også have stor glæde af den klassiske nakkepude. Det er nemlig ikke helt nemt at sove godt, når man skal sidde op. Et af de største problemer er det, at man naturligt vil have en tendens til at falde sammen, og så vil man hurtigt vågne. Men med en nakkepude kan du holde hovedet oppe og læne dig tilbage i sædet, så du trygt kan falde i søvn.

Det er faktisk muligt at finde alt dette tilbehør i en samlet pakke. På den måde er det nemt at holde styr på – Og nemt at rejse med.

Tip til jetlag

De længere flyveture ender tit med, at man befinder sig i en anden tidszone. Derfor kan man også komme ud for at opleve jetlag.

Det bedste du kan gøre, hvis du hurtigt vil komme over dette jetlag, er at etablere faste sengerutiner. Selvom du måske er træt, når du kommer frem, så vent med at sove, til det bliver aften. Måske vil du vågne tidligt de første morgener, men det er den bedste måde at vænne dig til tidszonen.